Ik heb Carmen leren kennen als “profesora” bij de Volksuniversiteit te Amersfoort waar ik een aantal jaren geleden op een plezierige manier ben begonnen met een basiscursus Spaans. Mede door het enthousiasme van Carmen ben ik in de ban geraakt van de Spaanse taal en cultuur.

Begin vorig jaar heb ik contact opgenomen met Carmen om bij haar privé-lessen te volgen om de Spaanse taal goed te leren beheersen, bij te houden en ter voorbereiding van het DELE-examen. Carmen is leuk, onderhoudend, motiverend en geeft op een prettige manier les. De lessen zijn heel gevarieerd en ik kijk altijd uit naar mijn wekelijkse lessen met haar.

M. Hasselbach

Spaanse lessen van Carmen zijn educatief en altijd voorzien van een persoonlijke noot. Bij het behandelen van de leerstof spreekt zij regelmatig over gewoonten en gebruiken uit de Spaanse cultuur. Tevens gebruikt zij voorbeelden uit haar jeugd in Spanje en weet haar leerlingen daarmee intens te boeien. Geen vraag blijft onbeantwoord. Dit alles maakt haar lessen leerzaam, afwisselend en nimmer saai. Una profesora profesional!

R. Janssen

Luuk en ik besloten in 2005 om te vertrekken uit Nederland, beiden net 50 jaar geworden. We spraken geen woord Spaans, maar gingen voor ons werk naar Spanje verhuizen. Tot verbazing van Carmen wist ik zelfs niet wat “cerveza” betekende. We hadden 6 maanden en allebei een baan, maar Carmen zette er vaart achter, was streng en leerde ons in korte tijd de taal te spreken, te lezen en te schrijven. We hebben verschrikkelijk veel plezier gehad en over veel onderwerpen gesproken. We hebben niet alleen de taal geleerd, maar ook gepraat over de cultuur, de gebruiken en de dingen die je beter niet kunt doen. Ze staat open voor de dingen waarin je geïnteresseerd bent en houdt zich niet strak aan het lesboek. Wat overigens een hele leuke methode is. Inmiddels wonen we 6 jaar in Spanje en gebruiken we nog regelmatig “Carmen-zinnetjes”. Het maakt het leven een stuk eenvoudiger als je kunt communiceren en we zijn nog steeds heel blij dat we van Carmen Spaans hebben geleerd. Groot voordeel is dat Carmen begrijpt dat het niet eenvoudig is om een nieuwe taal te leren. Ze heeft er zelf ook vaak genoeg mee te maken gehad. Het klinkt als een cliché, maar we raden iedereen aan naar Carmen te gaan. Ze is een fantastische docente, een ongelofelijk aardige vrouw vol humor en zelfspot. Spaans bij Carmen is een feest. Betere docente kun je je niet wensen.

L. Langezaal

Ter voorbereiding op onze reis naar Colombia (waar wij onze dochter 6 jaar geleden in de armen hebben mogen sluiten) wilden wij een goede basis / uitbreiding van onze Spaanse taal ontwikkelen. Al snel kwamen wij in contact met Carmen en hebben wij onze wensen met haar gedeeld. Carmen besprak met ons de mogelijkheden waarna de intake volgde. Tijdens de intake zijn we specifieker op ons doel ingegaan, waaruit bleek dat Carmen ons echt Spaans op maat kon gaan geven. Inmiddels volgen wij al ruim een half jaar bij Carmen op locatie (een prachtige trainingsruimte) Spaanse lessen en we zijn er verbaasd van wat wij in die tijd al hebben geleerd. Het enthousiasme en de inzet van Carmen, gecombineerd met haar inlevingsvermogen in onze situatie zorgen ervoor dat wij elke 14 dagen weer uitkijken naar onze Spaanse les. Kortom: Spaans bij Carmen is een echte aanrader !

Henk en Gonny Mosterd