Ik ben Carmen Ripa de la Concepción, geboren in een dorp dichtbij de fantastische stad Zaragoza in Spanje. Al vrij snel ontdekte ik mijn passie voor andere talen en culturen. De liefde heeft mij naar Nederland gebracht waar ik na een paar jaar als vertaalster gewerkt te hebben, CARMEN Taal, Cultuur & Communicatie heb opgericht. Tegenwoordig geef ik Spaans aan anderstaligen in Amersfoort (Utrecht).


Ik geef mijn lessen aan kleine groepen van maximaal 5 personen, waarbij het draait om persoonlijke aandacht en betrokkenheid. In een ontspannen sfeer werk je aan je spreekvaardigheid. Daarbij mag je van mij deskundigheid en flexibiliteit verwachten. Jij wordt door mij gemotiveerd om Spaans te beleven!


Allereerst volgde ik een jaar High School in North Carolina (USA). Daarna besloot ik Engels te gaan studeren op de Universiteit van Zaragoza. Voor deze opleiding heb ik een jaar lang gestudeerd in het noorden van Engeland, in Newcastle upon Tyne. Na mijn studie Engels heb ik besloten om naar Duitsland te verhuizen, waar ik 3 jaar Technische Vertaalkunde gestudeerd heb aan de Universiteit van Mainz in Germersheim. In Nederland heb ik sindsdien mijn kennis en didactiek door bijscholingen steeds verder uitgebreid. Nu 5 jaar geleden richtte ik CARMEN Taal, Cultuur & Communicatie op.